Parenting

#task #Toddler #child development- #growth-child #-emotional development

What is the to important rubbing cat more des baby

O echipa de cercetatori britanici au demonstrat ca simpla mangaiere a mamei poate ajuta la formarea personalitatti bebelusului. Mai mult decat atat, imbratisarile si mangaierile daruite cu generozitate contribuie la un somn linistit. 

Efectul pozitiv al contactului dintre mama si copil chiar din primele ore de viata a fost inregistrat intr-un studiu publicat recent in revista Psycological Scienc. Potrivit oamenilor de stiinta, concluziile cercetarii au fost ca mangaierea mamei are un rol important in dezvoltarea copilului si a relatiei cu aceasta, dar si in general cu mediul exterior. Mai precis, rezultatele au aratat ca inima copilului bate la frecventa ideala atunci cand copilul este mangaiat si alintat, in comparatie cu perioada prea mare in care este lasat fara contact fizic. 

De asemenea, copiii care sunt mângâiaţi şi îmbrăţişaţi înainte de a adormi au un somn mai liniştit, chiar dacă sunt în general copii considerati de parinti „dificili.” Se pare astfel ca aceasta este explicatia pentru care copiii isi doresc sa stea in brate cat mai mult, daca ar fi posibil mereu. Psihologii, pe de alta parte, sfatuiesc parintii sa nu le nege contactul cu ei si sa accepte "sacrificiul" de a-i tine la piept chiar si cand sunt obositi, deoarece astfel nu creeaza alte angoase micilor fiinte in formare. 

Article written by

Laura Matei

See all articles

Articles from parenting

Weather in Woodbridge

24° C

Min.:14° C

Max.:24° C

clear sky